Ahdistus iskee kovimpana juuri silloin, kun pitäisi mennä nukkumaan. Mietin päivän tapahtumia. Mietin huomista. Mietin omaa vointia. Mietin aivan liikaa. Voisiko ajatukset tyhjentää iltaisin jotenkin?

Päivän tapahtumat. Ei, korjaan, päivän ruokailut. Mietin, olisinko voinut syödä vähemmän? Olisinko voinut liikkua enemmän? Olisin ja olisin. Syömishäiriö nostaa taas päätään. Pitäisikö asialle sitten tehdä jotain? En ole varma. En todella tiedä. En tiedä, haluanko syömishäiriöstä eroon. Täydellinen (laiha) kroppa, täydellinen itsekuri vs vähemmän täydellinen (normaali) kroppa, terveys. En ole vieläkään valinnut täysin, kummassa joukkueessa haluan taistella. Itseni puolesta vai itseäni vastaan.

Terveille ajatukseni kuulostavat varmasti tyhmiltä. Miksi kukaan edes harkitsee, taisteleeko itsensä puolesta vai itseään vastaan? Jos ajatusmaailma on jo kieroutunut, on vaikea hahmottaa, kumpi on parempi. En oikeasti tiedä. Ja se, se on pelottavaa.

              1979854840-tumblr_mia5yw2Uhi1rtdnbjo1_50

Huominen. Tai oikeastaa tämä päivä. Onhan kello jo 01:12, kun tätä kirjoitan. Pakko suunnitella, mitä syön tänään. Muuten ahdistus iskee heti aamulla. Tai, iskeehän se joka tapauksessa heti aamulla, mutta ei ehkä niin voimakkaana. Jos syön lounaan ja päivällisen, onko se liikaa? Jos teen kompromissin ja syön vain välipalan? 

En jotenkin osaa yhtään pukea sanoiksi, mitä ajattelen. Ahdistaa vähän kaikki.