Osa 1: http://enkeliluinen.vuodatus.net/lue/2016/07/tehostetun-avohoidon-yksikossa-osa-1


Arkirutiini oli hyvin samanlainen joka päivä:

Aamulla kaikki hoitajat ja nuoret syövät yhdessä aamupalaa. Aamupalan aikana/sen jälkeen jaetaan omahoitajakeskusteluajat. Mun aika oli melkein poikkeuksetta klo 10, joten mulla oli aamupalan jälkeen aina vapaa-aikaa. Vapaa-ajalla sai piirtää, maalata, pelata korttia tai lautapelejä, lukea lehtiä, pelata biljardia; tekemistä oli paljon! 

Lounas oli puolen päivän aikaan, ja se syötiin eri kerroksessa, kuin missä yksikkö oli. Lounaan jälkeen alkoi päivän ryhmä. Päivän ryhmä oli joka päivänä eri. Maanantaina oli fysioterapeutin pitämä rentoutusryhmä. Vissiin oli hyvät rentoutushetket, nukahdin nimittäin molemmilla kerroilla! Tiistaina oli kuvaryhmä, jossa sai teeman mukaan piirtää, maalata, tehdä leikkaa&liimaa-askartelua tai savitöitä. Keskiviikkona oli teemaryhmä, jossa toisella kerralla me kuunneltiin musiikkia ja toisella pelattin yhdessä ''Piirrä ja arvaa''-peliä. Temaryhmässä tehtiin siis jotai, mitä nuoret ja hoitajat olivat yhdessä päättäneet.

Ryhmän jälkeen alettiin jo kattamaan välipalaa. Välipalan jälkeen saikin jo odottaa kotiinpääsyä. Itseasiassa joka päivä aamusta asti laskin tunteja poispääsyyn. En oikeastaan viihtynyt tuolla yksikössä ollenkaan.

Tarkkasilmäisimmät ehkä huomasivat, että torstaina ei ollut ryhmää. Torstai olikin vähän erilainen päivä, sillä silloin oli lääkärintapaamiset. Niille, ketkä olivat ensimmäistä viikkoa siellä, oli kolmiokeskustelu ja ne, ketkä oli toista viikkoa, oli heillä loppukeskustelu. Kolmiokeskustelussa oli mukana omahoitaja, lääkäri ja nuori. Kolmiossa käsiteltiin kulunutta viikkoa, tutkittiin pitääkö lääkitystä muuttaa, yms. Loppukeskustelussa taas oli mukana omahoitaja, lääkäri ja mun vanhemmat sekä mun loppukeskusteluun tuli myös psykiatrinen sairaanhoitaja, kenellä kävin tuohon aikaan. 

  ca71d1c7b371452a48993322c4590bed.jpg

Tehostetun avohoidon yksiköstä mulle ei jäänyt kovin ruusuista kuvaa, ei sinne uudestaan, kiitooos.

 

Tämän piti olla viimeinen osa, mutta teen vielä kolmannen, jossa kerron vähän muistoja tuolta yksiköstä, mitä jäi mun mieleen. Kolmas osa blogissa 6.8.!