''Hei rakas. 

Elät huoletonta kesää. Kun siirryt yläasteelle, kaikki muuttuu. Luulet, että seiskaluokan syksy on vaikeinta aikaa sun elämässä. Mutta se on vasta alkua, valitettavasti.

Älä ala laihduttamaan. Luulet, että pystyt hallitsemaan laihdutuksesi, mutta niin ei ole. Pian punnitset itsesi 3 kertaa päivässä, pidät paastopäiviä ja oksentelet ruokiasi. Päässäsi pyörii vain laihdutus. Laihdut ja laihdut.

Viiltely. Viiltäessäsi ensimmäisen viiltosi, et uskokaan mihin se kaikki johtaa. Puolentoista vuoden päästä olet edelleen koukussa viiltelyyn. Viiltelystä tulee sun paras ystävä ja pahin vihollinen.

Opettele käsittelemään negatiivisia tunteita muutenkin, kuin satuttamalla itseäsi. Itsensä satuttaminen helpottaa oloa hetken, mutta paha olo tulee kaksinkertaisena takaisin silloin.

Opettele pyytämään apua. Puhu, kerro jollekin, jos sulla on paha olla. Se auttaa.

Et ehkä usko, kun sanon tän. Parin vuoden päästä menetät äitisi. Ei, äiti ei kuole. Hän hylkää sinut, koska olit rohkea ja puhuit huonoista kotioloista. Teit oikein. Voisimpa kirjoittaa tähän, että äiti palaa luoksesi, mutta en voi. En tiedä, palaako äiti. Aika näyttää.

Toivon, että olisit armollisempi itseäsi kohtaan. On ok saada kasi kokeesta. On ok epäonnistua. Sun ei tarvitse olla täydellinen, kukaan ei ole.

olet vahva, sä selviät. <3''